STUDIU DE CAZ SEO – CUM SĂ ATRAGI PESTE 10.000 VIZITATORI UNICI ÎN 60 DE ZILE

CUPRINS

OBIECTIVELE SEO ALE CLIENTULUI

Creșterea Vizibilității Online

Creșterea poziției site-ului în rezultatele motorului de căutare pentru cuvinte cheie relevante specifice oferite de catre client.

Generarea Traficului Calificat

Aducerea de vizitatori interesați și relevanți pentru a crește șansele de conversie.

Consolidarea Autorității de Brand

Creșterea prestigiului și autorității brandului prin conținut de calitate și interacțiuni cu utilizatorii.

STRATEGIA

Primul pas în stabilirea strategiei a fost o cercetare minuțioasă a cuvintelor cheie oferite de client – keyword research (unul dintre cei mai importanti factori ai unei strategii SEO, daca nu cel mai important). Fiind un cuvânt cheie informațional și pentru că cei din top10 se afișau pe acel cuvânt cheie cu blogul, am decis sa fac doua articole de blog, fiecare articol targetând unul dintre cele 2 cuvinte cheie principale. Ambele cuvinte având fiecare 14.800 căutari/lună.

Pe primul cuvânt cheie vizat a fost făcut keyword research și astfel am descoperit încă 7 cuvinte cheie secundare sau long-tail care au legatura cu cuvantul cheie principal:

Același lucru am făcut și pentru cel de-al doilea cuvânt cheie (am căutat cuvintele cheie secundate):

Următorul pas a fost să caut pe Google după fiecare cuvânt cheie vizat și să analizez top 10 rezultate (Este ok și analiza cu top5, insă datorită numărului mare de căutari am ales analiza top 10). Atunci cand fac această analiză sunt atent la mai mulți factori:

   • Meta titlu;

   • Meta descriere;

   • Cum au fost folosite H1 / H2 / H3;

   • Cum/dacă au fost folosite Imagini;

   • Lungimea și structura articolului;

   • Back-linkuri;

   • Linkuri interne (Screaming Frog);

   • Distribuția și analiza cuvintelor cheie în articol (atât scurte cât si long tail);

  Dupa ce aceasta analiză a fost realizată si concluzia trasată am început implementarea. Cele doua articole vor îngloba elementele de la toate cele 10 articole studiate, făcându-l o variantă desăvârșită.

  IMPLEMENTAREA

  Primul articol de blog cuprinde un cuvânt cheie principal (14800 căutari/lună) + 7 cuvinte cheie secundare sau long tail (însumând 10800 căutări / lună)  iar al doilea un cuvânt cheie principal (14800 căutari/lună)  + 9 cuvinte cheie secundare (însumând 14430 căutări / lună)

  Structura acestuia a fost urmatoarea:

  H1 – Format din cuvântul cheie principal + 2 cuvinte long tail (cu cele mai multe căutări / luna). 

  Într-o formă naturală si care respectă lungimea de 60-61 caractere.

  Meta descrierea – aici am folosit încă odată cuvintele cheie din H1 + fragmente din alte cuvinte cheie secundare, totul intr-o formă naturală și persuasivă astfel încât să ducă la creșterea ratei de click.

  Toate celelalte cuvinte cheie secundare au fost introduse în text sub forma H2

  M-am asigurat că URL-ul este indexabil și are canonical către el însuși.

  Primul articol a fost scris la începutul lui Noiembrie 2023, iar al doilea articol la mijlocul lui Decembrie 2023

  Iar pentru că scopul articolului de blog nu este doar informțional ci și comercial, am introdus in articol linkuri interne către paginile de vânzare care au legătură directa cu articolul, precum și produse spre vânzare direct in blog, intr-o forma naturală, non-invazivă.

  REZULTATELE

  Primul articol scris la începutul lui Noiembrie 2023 a ajuns prima dată în Google direct pe poziția 11 în data de 22 Noiembrie 2023.

  A ajuns pe locul 1 începând cu data de 2 Ianuarie 2023 și de atunci își menține prima poziție.

  Al doilea articol scris la mijlocul lui Decembrie 2023 a ajuns prima dată în Google direct pe pozitia 7 în data de 18 decembrie 2023 dupa doar 2 zile

  A ajuns pe locul 2 începând cu date de 6 ianuarie 2023 și de atunci se menține pe aceeași poziție

  Situația generala pentru cele 2 cuvinte cheie principale + cele 16 cuvinte cheie long tail este următoare:

    • Însumează un total de 55000 căutări organice / luna;

    • media lor pe Google este poziția 3 cu trend ascendent.

   Situația detaliată pentru fiecare cuvânt cheie în parte este următoarea:

   Pentru ca cele doua articole de blog tratatu subiecte adiacente, in primul articol creat am adăugat un link către al doilea articol. Primul articol era deja indexat si se afla intr-o pozitie buna pe Google. Acesta este motivul pentru care al doilea articol a urcat in Google direct pe pozitia 7 după doar 2 zile.

   În vizite organice pe site-ul clientului aceasta se traduce după cum urmeaza:

   Primul articol scris la începutul lui Noiembrie 2023 aduce un trafic de aproximativ 6500 utilizatori / lună si 178 de cuvinte cheie noi cu care site-ul apare în Google.

     • În graficul de mai jos putem observa că încă în data de 14 Noiembrie 2023 articolul nu aduce trafic, acesta a urcat treptat până în data de 9 Ianuarie 2023 aducând un trafic aproximativ de 6000 vizitatori unici pe lună.

     • De asemenea site-ul rankează în Google pentru încă 178 cuvinte cheie dintre care 32 sunt in top 3, 26 în top 10.

      • Al doilea articol scris la mijlocul lui Decembrie 2023 aduce un trafic de aproximativ 3400 utilizatori / lună si 322 de cuvinte cheie noi cu care site-ul apare în Google.

       • În graficul de mai jos putem observa că încă în data de 15 Decembrie 2023 articolul nu aduce trafic, acesta a urcat treptat până în data de 9 Ianuarie 2023 aducând un trafic aproximativ de 3000 vizitatori unici pe lună.

       • De asemenea site-ul rankează în Google pentru încă 322 cuvinte cheie dintre care 11 sunt in top 3, 121 în top 10.

        • Pentru că a trecut aproape o lună de cînd articolul a fost scris, cu sigurantă poziția acestuia se va imbunătății considerabil în urmatoarele zile/săptămâni aducând din ce în ce mai mult trafic specializat pe site-ul clientului.

       Rezultate Google Search Console pentru primul articol

         • Un efect secundar al acestor doua bloguri sunt clienții care au cumpărat de pe site pentru că au intrat prima dată pe blog (deși aceștia căutatu informații, nu avea mintea setată pentru a face cumpărături online). Aceștia au cumpărat datorită elementelor de conversie atent și strategic introduse în cele două bloguri. Aceștia au adus site-ului un total de aproape 4000 lei în vânzări. Bani veniți doar din cele 2 bloguri. O data scris un blog acesta va constitui o sursa continuă de venit pentru afacere, fără a mai avea alte cheltuieli ulterioare.

        SUMAR REZULTATE

        • 500+ cuvinte cheie noi pe care site-ul rankează;
        • 55.000 volumul total de căutare al cuvintelor cheie;
        • 10.000+ vizitatori unici in 60 zile;
        • peste 10.000 vizitatori unici în fiecare luna – număr care crește cu fiecare lună;  *
        • 4000 lei comenzi pe site;
        • investitie: 2 articole de blog.

         

        *UPDATE 23.01.2024 (peste 13.500)*

        CONCLUZIA

        În concluzie, prin aplicarea unei strategii SEO comprehensive și optimizarea continuă, am reușit să îndeplinesc obiectivele stabilite de client, atrăgând 10.000 de vizitatori relevanți pe site-ul său, consolidând vizibilitatea și autoritatea în industrie și generând o creștere semnificativă a traficului organic.

        Aceasta este puterea unei strategii SEO bine gândite. Dacă dorești și tu rezultate asemănătoare și crezi că ți-ar prinde bine un număr mai mare de vizitatori pe site, posibil viitori clienți (fără să investești bani in reclame pe Google si Facebook) contactează-ne acum și vom stabili împreună o strategie care să funcționeze pentru tine!

        Share:
        Facebook
        WhatsApp
        Email
        LinkedIn
        Articole recente
        Link Building

        Află de ce este important link-building, cum se realizează, care sunt principalele tipuri de ancore text și cum să eviți penalizările Google.

        [...]
        Ce inseamna url?

        În era digitală, termeni precum URL sunt omniprezenți, dar înțelesul lor complet poate să nu fie clar pentru toți. URL,

        [...]
        Optimizare seo

        SEO, sau optimizarea pentru motoarele de căutare, este una dintre cele mai ieftine și eficiente modalități de a atrage trafic

        [...]
        Categorii